onsdag 11. august 2010

To som ble med hjem.

Var en tur innom Sotra Hagesenter. Som vanlig var det mye spennende planter der.
Jeg har egentlig mer enn nok planter, men man drar ikke til dette hagesenteret uten å ta en skikkelig runde i staudeavdelingen. Det var litt av hvert som kunne friste der, men det var først da jeg fikk øye på den litt rufsete kjempekragen at jeg følte meg skikkelig fristet. Jeg har mer enn nok kjempekrage i hagen fra før, men denne, 'Old Court Variety', var virkelig annerledes, hadde liksom sin helt spesielle sjarm.
Men... jeg tenkte på at kjempekrage er en plante som liksom alltid gjør for mye av seg, og som man ender opp med å spa opp og kaste store klumper av.... så jeg motstod fristelsen og reiste tomhendt hjem igjen.
Mandag morgen skulle jeg tilbake til Sotra Hagesenter for å hente noen planter som jeg hadde hatt på helgens fuksiautstilling. Den rufsete kjempekragen hadde dukket opp i tankene mine flere ganger i løpet av helgen, og jeg fant etterhvert flere gode argument for å ta en slik med hjem: 1) den var sååå sjarmerende - 2) jeg har ikke sett maken noe sted - 3) jeg kan jo ha den i en stor potte slik at den ikke lager problem i noe bed - 4) den kan bli en uvanlig og artig plante å ha på hagelagets plantemarked når den etter hvert må deles opp - osv. ... Greitt! "Synes jeg den er like sjarmerende når jeg ser den igjen mandag, kjøper jeg den." ... Og den var akkurat så sjarmerende som jeg husket den, og jeg kjøpte den.
Men mandag la jeg merke til enda en spesiell sjarmør. Echinacea purpurea 'Green Envy'. Lekker!!! Prisen var også lekker, 145 kroner. - "Og ikke har jeg plass til flere planter heller..." Jeg slo det fra meg, - gikk forbi.
Så - på vei inn til kassen møtte jeg Magnus. Jeg fortalte ham begeistret om "rufsekragen" som jeg hadde funnet, hvorpå han spurte om jeg hadde sett den flotte grønne Echinaceaen.
-- Og mer skulle det ikke til, der og da. Jeg ombestemte meg og gikk sporenstreks bort og plukket med meg et eksemplar av den grønne også. Jeg vet ikke hvor jeg skal plante den, så den blir vel plantet i potte den også. Men fy søren så tøff den er!

2 kommentarer:

  1. Kjempefine begge to! Rufsekrage, genialt ord :D (og 'Green Envy'har jeg sikla på over nett før, den hadde nok fått bli med meg hjem også..)

    SvarSlett
  2. Artig historie! Det er merkeleg at enkelte plantar berre festar seg i hjernen, sik at ein MÅ ha dei! Du burde ha fått deg større hage, du...

    Herdis/Cherie (gal)

    SvarSlett