onsdag 10. november 2010

"Eg lyt finna på noko gale"

Da jeg gikk av som leder av vårt lokale hagelag mandag kveld, overrasket min kjære hagevenn, Elly Prestegård, meg med en vakker tale og et strålende vakkert bilde av "Høstens Gudinne".
Elly er billedkunstner og bildet tok hun for et par år siden i sin egen hage etter at hun først hadde skapt gudinnen ikledd blomster og høstløv i vidunderlige farger.

Tenkt, nå har jeg mitt eget eksemplar av det flotte bildet som jeg egentlig har ønskt meg helt fra første gang jeg så det.
Jeg ble både overrasket og inderlig glad da jeg fikk bildet, og jeg fryder meg hver gang jeg ser min kjære høstgudinne.

Jeg har virkelig litt av den følelsen jeg tror Olav H. Hauge skriver om i diktet

"Eg lyt finna på noko gale"
Gleda vart for stor,
kjelen held på og syd yver,
eine vektarmen peikar til himmels!
Eg lyt finna på noko gale,
slå kaldt vatn på kjelen,
hengja ein stein på vekti,
hogga den største furua eg har.

Jeg er så glad, så glad! Takk, kjære Elly!

1 kommentar:

  1. Kjære Bjørg, takk til deg! Du er verneverdig! Mens de fleste haster avgårde opptatt med sitt eget deler du generøst av livets gaver. Gode tips, vakre planter og ikke minst hagelagsarbeidet som har trukket til seg stadig nye interesserte og inspirerte. Så egentlig er dette bildet et speil. Når du ser hagegudinnen er det selveste Bjørg som stråler og skinner med skattene hun deler ut. Og jammen fant hun ikke bare blomster men et dikt av Olav H. Hauge. En sjelden og vakker blomst.
    Jeg er glad jeg og Bjørg. Glad for at du likte bildet og for at du finnes i min virkelighet. Så nå gleder jeg meg over at "noko gale" skjer.

    SvarSlett