onsdag 18. mars 2009

Et av vårens vakreste eventyr

Se på bildet over og gjett hvor jeg har vært.

Ja. Sist lørdag var jeg en tur til Sotra og fikk vandre i Arne Geir sin hage og se den flotteste Helleborus-blomstringen jeg noen gang har sett. Det var så mye vakkert!! - og jeg knipset i vilden sky. Arne Geir var også elskverdig og solgter meg et eksemplar med nydelig blomst, - riktig en liten juvel sett med mine øyne.


Men det var ikke bare Julerosene som blomstret, langs garasjevegget stod Cyclamen også i full blomstring. Ikke bare var det blomster i mange nyanser; også bladene varierte i mønster og nyanser fra nesten sølvgrå til vakre grønntoner.


Oppglødd av alt det vakre jeg hadde sett, stakk jeg innom hagesenteret på Straume på vegen hjem. Og gjett hva jeg fant der? En spennende, flott julerose, Helleborus niger x argutifolius. Den måtte bare bli med hjem, den også.

4 kommentarer:

 1. Sukk, du har vært heldig! Jeg var i Arne Geirs hage på høsten når det var forumstreff i Bergen, men skulle jo ønske at det hadde vært en annen årstid da. Han har mange flotte helleborus, ingen tvil om det.

  SvarSlett
 2. oooo
  misunnelig nå, så masse lekkerbisker da! Cyclamen har jeg bestemt meg for å snuse på, tror det kan gå her i hagen, og det er jo så mange lekre. Helleborus har jeg ett årelangt forhold til :D

  SvarSlett
 3. Ai - jeg skal til Arne Geir i morgen. Nå gleder jeg meg enda mer :-)

  SvarSlett