onsdag 8. april 2009

Hektisk våronn.

Blant mye vakkert som blomstrer i hagen nå, er denne deilige Helleborusen.

Med brukbar vårtemperatur og bare uker igjen til hagelagets plantemarked blir det hektiske hagedager nå.
Inne titter nye frøspirer fram hver dag. De første ble priklet for flere uker siden, og nye blir puttet i småpotter nesten hver dag. Etter hvert som de nye plantene blir store nok, flyttes de fra plantehyller i varmt rom, via kjøligere planterom, ut i kaldt, men frostfritt minidrivhus, slik at det blir plass til nye brett med nypriklete spirer inne. - Et helt nødvendig logistikkopplegg for å få plass til alt som er sådd inne. Forflyttingen må planlegges og tilpasses slik at plantene blir store nok (uten å blir for store og plasskrevende) til å kunne selges på hagelagets plantemarked tidlig i mai.

I frøpottene som har stått ute, titter også små spirer fram, og noen er allerede priklet. Håpet er å få litt av disse også klar til årets plantemarked. Fra hagen henter jeg diverse plantelopper som blir delt og pottet opp. All ledig plass fylles opp av kasser og brett med planter til plantemarkedet, - og litt til meg selv.

I planterommet er det ubehagelig trangbodd for pelliser og andre pottebeboere. Med dagens 12-14 varmegrader ute fant jeg ut at tiden nå var inne for å henge en del av fuksiaplantene ut på veggen. Mannen min har lovet å hjelpe meg å få dem innom døren igjen hvis/når det kommer mer frost, så jeg satser på at dette skal gå bra.

Jeg plantet også stemorblomster i noen av plantekassene i dag, så nå er det uten tvil vår i tunet. HERLIG!!

1 kommentar:

  1. Åh, for en super fin julerose.
    Ønsker deg en god påske og jeg håper du får mye sol.

    SvarSlett