lørdag 11. april 2009

Langfredag

Dagens utflukt gikk til Japan- og fjellhagen på Milde. En deilig tur sammen med store og små familiemedlemmer. Japanhagen er et vidunderlig sted uansett årstid og nå har årets blomstring startet i fjellhagen. Det første som lyste imot meg der var denne vakre røde lerkesporen, Corydalis solida 'George P. Baker'.
Fotoapparat er et selvsagt must når en vandrer i hagene på Milde, og nå har jeg fått en ivrig fotografvenn, nemlig mitt eldste barnebarn. Han hadde fått seg nytt kamera og tok det med på turen. Vi koste oss og knipset i vei begge to. Ikke vet jeg hvem som tok flest bilder eller hvem som hadde mest glede av det. Vi fikk i alle fall mange gode bilder, mest blomsterbilder, begge to.
Den dyktige "juniorfotografen" hadde i tillegg til kamera, tatt med seg sykkelen sin. Han fortalte stolt at klarte å sykle og holde kameraet samtidig. Det var likevel ikke langt mellom hver gang han måtte stoppe og gå av sykkelen for å fotografere vakre blomster.
Selv om det fremdeles er tidlig på året, var det mange lekre godbiter som blomstret.
Den hvitblomstrende her heter Saxifraga x elizabethae 'Brno' og planten på bildet under heter Rhodiola ishidae.
Tar også med et nærbilde av blomster på en stor og staselig Stinkjulerose som stod og breiet seg, og var et flott syn både på avstand og på nært hold.

Et av turens høydepunkter, var da de to yngste turdeltakerne fant to store sjokoladeharer som påskeharen hadde plassert i en av steinlyktene i Japanhagen. - Akkurat en til hver av dem. Snakk om å være heldig!!

1 kommentar: