mandag 18. mai 2009

En ny "dille" på vei?

Jøss!! Så lenge siden sist jeg skrev i bloggen min! Tiden flyr. Det har vært en hektisk måned med våronn i hagen, hagemesse, barnas hagedag, plantemarked, litt prikling (har haugevis igjen) osv. osv. Har "flydd høyt" en måneds tid, men tror jeg er i ferd med å lande nå og finne tid til å nyte, - ikke bare yte.
En av gledene mine denne våren er alle de fine auriklene jeg har sådd og som blomstrer nå, mange for første gang. Mange av dem er aldeles nydelige sett med mine øyne. Jeg har dem i små potter og de har fått sin egen lille benk å stå på.

Aurikkelen øverst til høyre og neders til venstre i bildet over, blomstret for første gang i 2007. De to andre på dette bildet pluss alle på bildene under blomstret for første gang i år.
Flere av plantene har blomster med vidunderlig duft, forskjellig fra plante til plante. Jeg gleder meg til de blir store nok til å deles.
Nå må det sies at ikke alle blomstene ble like vakre. De to siste her vil jeg vel i beste fall kalle "litt lite pene", og de frister ikke til oppformering ved deling. Er likevel godt fornøyd med andelen som ble vakre.
Har sådd noen aurikler i år også, - de står som små prikleplanter ennå -, men kanskje blomstrer de neste år? Tror helt sikkert jeg kommer til å så flere neste år også, for dette er skikkelig spennende.

4 kommentarer:

 1. Auriklar er ein av mine favorittar og eller eigentleg Primula i det heile.
  Dei fleste auriklane har eg i bed, men i fjor sådde eg ein pakke show-auriklar (frø frå Barnhaven) dei har eg i potter og hadde håpa på blomstring i år, men det ser det smått ut med iallefall foreløbig.
  Eg har og ståande ein del prikleplantar som har spirt no i vår både av innkjøpte frø (Dansk Primulaklubb ) og eigne frø ...spennande!

  Lukke til vidare med aurikkelsamlinga di og nyyyyt den gode dufta. :)

  SvarSlett
 2. Oj de var jo kjempefine! Har mange primulaer her men bare en aurikkel. Men den har ikke blomstret enda.

  SvarSlett
 3. Her i huset er det stylterottene som liker auriklene mest, dessverre. Men dine hadde flotte farger - med unntak av de blasse. :D
  Gøy med så flotte resultater fra frø.

  Og - denne formen for kommentarboks tryner bestandig 2-3 ganger først før man får postet med en wordpresskonto... :(

  SvarSlett
 4. Så fine!
  Jeg har også en haug prikleplanter stående. Altfor mange til eget bruk, men jeg kan jo ikke kvitte meg med noen for jeg vet hvilken farge det blir på blomstene.
  Til nestge år eller året deretter...

  SvarSlett