lørdag 13. juni 2009

Spennende junidager

På fine junidager slik vi har nå, er det en fryd å kunne være ute og fikse og ordne bed og planter. Etter timer med tøy og bøy og hale og dra er det deilig å kunne tusle rundt i hagen og observere og glede seg over tilvekst og blomstring etter hvert som det utvikler seg.
Akkurat nå står de store, fine Irisene fra Magnus F. med "digre", bristeferdige blomsterknopper. Skal tro om de folder seg ut i morgen?
Den blå Iochroma australe jeg fikk fra Josefine for noen år siden, har jeg plantet i en stor potte nederst i hagen. Den er blitt en fin oppstammet plante nå, og blomstringen er godt i gang.
Hver enkelt blomst er ikke så stor. Den ser ut som en mini engletrompet, og er veldig søt.
Nivea luzula er på sitt vakreste nå. De er blitt store flotte planter, og de hvite blomstene lyser godt opp.
Akeleiefrøstjernen er helt i starten av blomstringen. Den står der stolt og rakrygget med vakkert rosa blomsterslør.
Dette er Astrantia major 'Roma', kjøpt hos Ljono Stauder i fjor. Den har en fantastisk flott rødfarge på blomstene; - enda rødere enn 'Lars'.Jeg var litt seint ute med fuchsiaene denne våren, men 2 -3 planter har heldigvis startet blomstringen nå. Denne heter 'Palm Spring'.
I trappen begynner pelargoniene å komme på plass. De må ha en tilvenningsperiode på et mer skyggefullt sted før de tåler full soleksponering, så det er ikke så mange som er kommet på plass enda.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar