tirsdag 7. juli 2009

Ferietid med den store "lille hjelpegartneren".

Tenk nå har min "lille hjelpegartner" vært her i halvannen uke allerede. - Hadde hun hørt meg nå, hadde hun nok kommet med umiddelbare, sterke protester: Jeg er ikke liten, jeg er stor! - seks og et halvt år. Og hun har helt rett, man er "stor" når man er 6 1/2 år.
En viktig jobb når hjelpegartneren kommer på feriebesøk, er pottevasken, - den store pottevasken. Den fikk vi heldigvis gjort ferdig før den siste hetebølgen satte inn for fullt.
Det ble noen hundre potter til slutt. Her ligger en del av dem til tørk. Det er jammen en god følelse når alt er vasket, tørket og satt på plass. Hjelpegartneren gjorde en kjempejobb!

I det varme og tørre sommerværet vi har hatt den siste tiden, har bading og vanning vært hovedaktivitetene. Hjelpegartneren og farmor har stått på hver dag. Først en god runde for å vanne alle plantene i potter og kar, så til stranden for å bade og lære å svømme, og så hjem til mat og ny vanningsrunde. Resultat hittil: Hjelpegartneren kan nesten svømme på ordentlig, og alle plantene lever fortsatt. Mange blomstrer fantastisk, som denne rosebusken, Madame Plantier.

Det er temmelig tørt over alt i hagen. Jeg flytter rundt på hageslanger og vanner så godt jeg kan, men det tørker fortere enn jeg klarer å vanne, så det er bare så vidt det holder.
Det er deilig å vandre rundt i hagen og se på blomstringen som blir rikere for hver dag som går
og det gir ekstra glede å se blomstringen på staudene jeg selv har sådd, og se hvordan det som en gang var en liten "babyplante" bli større og flottere år for år.

Det er andre året denne Trollius chinensis blomstrer, og jeg synes den er blitt veldig flott.

Tomatplantene 'Tumbler' vokser og blomstrer fint. Urtene trives også godt, og i dag har jeg laget sommerens første urteoljer, en med rosmarin og en med rosmaring og grønnmyte. De første sukkerertene begynner også å ta form og blir forhåpentligvis spiseklare før hjelpegartnerens feriebesøk avsluttes.

2 kommentarer:

  1. Herregud, hundratals potter!!! Jösses!! Så fine bilder. Neste år SKAL jeg så stauder, blir så inspirert når jeg ser dette. Trollius er nydelig, skjønner ikke hvorfor jeg iblant leser om dem som ikke vil ha gule blomster. De fyller liksom ut paletten.

    SvarSlett
  2. Så flink stor hjelpegartner du har fått på besøk, bra å få vasket alle pottene i sommerværet.

    Flotte bilder fra din hage!

    SvarSlett