tirsdag 18. august 2009

Fried Green Tomatoes

Fremdeles ingen røde tomater å se. Plantene står proppfulle av grønne tomater. Så langt i sommer har jeg kun funnet to med litt antydning til rødming. Og jeg som gledet meg slik til å spise mengder av deilige søte, røde tomater!
- Men det ser ikke ut til at det kommer til å skje denne sommeren, nei. - Om ikke vi får noen strålende varme dager og uker sånn helt på tampen, da.
Ja-ja, det er lov å drømme....
Tomatene mine er av typen 'Tumbler', altså ganske små, men noen vurderer jeg til å være store nok til å stekes.
Siden jeg første gang så filmen Fried Green Tomatoes, har jeg lurt på på hvordan det smaker. Når jeg nå får så rikelig med grønne tomater, skal jeg jammen benytte anledningen til å lage stekte grønne tomater. For resten av tomatene får jeg satse på syltede grønne tomater og Gundads "Tomatmarmelade av grøne tomatar".
-- Og så satser jeg på tidligere såing og masse røde tomater neste sommer.....

4 kommentarer:

 1. De mangler nok litt varme.
  Hvis den uteblir kan du jo ta ei bøtte inn, så skal du se at de blir røde. Men stekte, grønne tomater er ganske godt, og Gundas marmelade nydelig.

  SvarSlett
 2. Det så uansett flott ut, med så mange tomater på planten.
  Mine har produsert heller sparsommelig, men allikevel bedre enn i fjor. Så det er i det minste fremskritt ;-)

  SvarSlett
 3. Jeg trodde ikke tomatene ville bli like gode om de ble plukket grønne, men jeg skal plukke noen og la de modnes inne, så får vi se.
  Ja, Gundas marmelade er nydelig. Jeg laget slik marmelade i fjor, men strevde med å få den stiv. Jeg hadde litt rødmende tomater sammen med de grønne, så kanskje det var grunnen?

  SvarSlett
 4. Jeg tenkte nå på å ta inn hele planten i bøtta si! Men de modner om du plukker dem grønne også. Inne i et mørkt (men varmt)skap, til og med.
  Jeg juksa med marmeladen og hadde i pektinpulver (Certo)

  SvarSlett