søndag 13. desember 2009

På juleverksted i Arboretet

Sist søndag, den 6., drog farmor og bestefar sammen med Elise og Erik til Arboretets venner sitt juleverksted i drivhuset i Arboretet på Milde. I sekken hadde vi pakket en flaske rød saft, fire plastglass og to store kakemenn med sjokoladetrekk. Det var søndag formiddag og fint vær, helt herlig! Etter å ha parkert bilen på parkeringsplassen hadde vi en deilig, akkurat passe lang spasertur før vi var framme ved drivhuset. Utenfor drivhuset var det lagt fram mye forskjellig pyntegrønt for salg, og inne i drivhuset var det også rikelig med pyntegrønt av mange slag og mange nyanser, kongler, mosegrodde grener, flotte frøkapsler, flotte røtter og mye annet som er fint å ha på et juleverksted.

Elise laget en flott grønn krans pyntet med kristorn og kongler. Erik som var gammel nok til å få bruke limpistol, laget en kjempefin konglekrans. De var tolmodige, utholdende og veldig flinke begge to, og resultatet ble kjempeflott. Det var mye arbeid, så innimellom tok de seg også tid til en liten matpause med saft og kakemann.

Da alt arbeidet var unnagjort pakket vi sekken, tok kransene med oss og gikk fra drivhuset og ned til Blondehuset der de solgte julegrøt og andre godsaker. Etter å ha stått og arbeidet på juleverkstedet så lenge, var det deilig å få sette seg ned ved et bord og spise julegrøt og pepperkaker og drikke deilig rød saft.

God og varm i kroppen og mett i magen gikk turen tilbake til parkeringsplassen som en lek.
Uansett hvor man går i Arboretet, er det alltid mye spennende å se og undersøke langs vegen. Det er alltid noe som blomstrer et eller annet sted. Ofte ser en rare ting som inspirerer fantasien, -- og noen ganger blir kanskje de store mer barnslig enn de små.
--- Nå henger de to kransene fint på hver sin dør hjemme hjemme hos Elise og Erik.

3 kommentarer:

  1. Å, så koselig! Riktig fine kranser ble det også.

    SvarSlett
  2. Så godt å ha en farmor som deg! :-)

    SvarSlett
  3. Takk, Berit og Linnemi. Juleverkstedet i Arboretet kan virkelig anbefales for både barn og voksne. Voksne får også lage pynt.

    SvarSlett