lørdag 13. mars 2010

Næh..men... helledussen!

Lørdag, plussgrader, våryr fuglekvitter, bare flekker både her og der... Det måtte bli litt utehaging i dag. I en stor del av hagen ligger fremdeles plantene dypt begravet under, nedenfra og opp: snø, grønn plastpresenning, svære hauger med jord og stein. Slik har det vært i flere uker, og nå kjenner jeg det begynner å røyne på tolmodigheten. Jeg håper inderlig at arbeidet som ble startet fordi det var lekkasje på et vannrør, nå blir gjort ferdig i en fei. Arbeidsfolka har hatt en laaang pause i påvente på at snøen skulle forsvinne. Den lille snøen vi nå har igjen, kan vel ikke være mye til hinder for å fylle igjen grøfta de gravde slik at jeg kan få terassen og hagen min tilbake. Jeg trenger terrassen NÅ! ... Håper mye er på plass før neste helg.
I dag så jeg over småplantene som har overvintrer i potter i fiskekasser og plastkorger ute. Jeg klippet vekk visne stilker og blader, og tittet etter liv i pottene. Det var da jeg så den! Blåveisen jeg kjøpte i fjor, men ikke fikk plantet i bedet fordi jeg ikke fant "rette" plasseringen til den. Jeg løftet opp potten med blåveisen for å klippe vekke visne blader, - åh...næh..men... helledussen! Der var de... vårens første blomsterknopper... Nydelige, blå perler! Etter å ha kjempet seg gjennom en iskald vestlandsvinter, står den der full av blå blomsterknopper!
Men det er ikke bare plantene som har klart seg gjennom den kalde vinteren, og som nå titter fram for å sjekke våren. Øverst på et navneskilt i en plastpotte med en liten akeleieplante satt en nyfiken liten ekling og strekte hals. Den hadde også overlevd den kalde vinteren, og var vel allerede på jakt etter noe å spise. Fysjameg! Han er helt sikkert ikke alene heller. Ukrutt forgår ikke, nei!! Dessverre!

10 kommentarer:

 1. Å fysj og fy, snegler allerede nå?!?! Men blåveisen var riktig så sjarmerende og vårlig.
  Her er alle bed ennå snødekket men det tar vel forhåpentligvis ikke lange tiden før både vårblomstringen og uhumskhetene er i sving igjen...

  SvarSlett
 2. Å så kjekt sjå blåveisknoppar!
  Det går heldigvis fort framover mot våren for oss alle no sjølv om vi det siste døgnet har fått påfyll med 25 cn snø og har 67 cm no - det vart ein uvanleg hard vinter dette men,men reiknar iallefall med at alle dei som haer under snøen har det godt så langt. - sneglane derimot.... husj!!!!!!!
  Håpar du snart får adgang til hagen din igjen!

  SvarSlett
 3. Åååååhhh, for ett deilig syn. Blåveisen altså. Den andre kan jeg styre min begeistring for.

  SvarSlett
 4. Det var et lekkert bilde - det av blåveisen! Det andre bildet? Jækk....

  SvarSlett
 5. Å for en skjønn liten spire. Det er håp skjønner jeg, om vår, hurra.

  Ellers har jeg bare ett å si : bannade snegler, unskyld fransken, men her blir de drept.

  Håper de fleste har hatt en hard vinter og forgått.

  Klem fra Lisemoren

  SvarSlett
 6. ja, så mye for den teorien..min mann så på nyhetene i DK at de mente det meste hadde krepert under den kalde vinteren.. som du sier.. ukrutt forgår ikke så lett.. sukk..

  blåveis derimot var et deilig syn!! takk :))

  ps.. kom inn via bloggpuls..

  SvarSlett
 7. Så nydelige blåveisknopper. Har problem med å få blåveis til å trives i hagen, plantene blir mindre og mindre for hvert år.
  Var i drivhuset i dag og der kverket jeg mange snegler som hadde gjemt seg mellom overvintringspottene, mest åkersnegl. Frykter det ligger noen gjemt godt under snøen også.

  SvarSlett
 8. Åååååå! Misunner deg blåveisen, men ikke sneglen ;-)

  SvarSlett
 9. Herlige blåveis !! den andre karen vil eg ikkje snakka om !! Hehe

  SvarSlett
 10. Takk for koselige kommentarer alle sammen!
  Ja, det gjelder å ta godt vare på de korte, små vårglimta en får nå om dagen. ... I kveld snør det igjen. Snufs..

  SvarSlett