mandag 5. april 2010

Med god hjelp gikk jobben lett.

Aurora har vært her. Pottene er vasket og drivhusene på plass.
Min flinke super-pottevaske-assistent har vært på påskeferie hos farmor. Med gummihansker, oppvaskkost, lunkent grønnsåpevann og en bøtte skyllevann gikk arbeidet som en lek mens assistenten trallet og sang. Været var bra, men vinden var litt for frisk, så for å hindre at pottene blåste over alle hauger, ble de puttet i svart boss-sekk, båret opp på terrassen og tømt utover gulvet der. Der fikk de blåse rundtomkring og tørket i en fart.
Etter en laaang vaskeøkt tok assistenten seg en velfortjent pause mens farmor vasket resten.

Så var det tid for å sette opp drivhus. Jammen var det godt å ha en ivrig assistent da også. Stengene ble sortert etter bokstaver og deretter satt sammen slik det stod på bruksanvisningen. Drivhusene kom på plass; først det lave fra Lidl, og deretter det høye fra Ellos.
Det høye ble fylt opp med fuchsia som var kommet i god vekst og som fohåpentligvis snart kan flyttes helt ut. I mellomtiden får de et lite opphold i drivhuset. De må nok ganske snart vike plass for blodbeger og andre småplanter fra årets frøsådd. Det begynner å bli fullt i plantehyllene inne, og mer skal prikles med det aller første. For ikke å snakke om alt som jeg har tenkt å så i løpet av denne måneden.

Det lave drivhuset ble fylt opp med fiskekasser med små overvintringsplanter. Bl.a. to kasser der ca. 60 små Trolius chinensis står på rekke og rad. I to andre kasser står ca. 50 små Meconopsis på geledd.
Det er helt utrolig hvor mange av småplantene som spirte i fjor vår som har klart seg gjennom vinteren. Forskjellige primula titter også fram i småpottene sine, flere og flere for hver dag som går. Selv om våren er uvanlig sein dette året, blir det nok mange flotte planter til plantemarkedet i hagelaget den 29.mai.

5 kommentarer:

 1. Pottevaskerassistent, det hadde gjort seg. Skulle hatt en stabel med ferdigvaskede potter stående klar. Her blir det til at jeg vasker etterhvert som jeg trenger de.

  Det ser ut til at de har det godt plantene hos deg. Teppe på golvet i drivhuset til og med.

  SvarSlett
 2. Du har gjort jobben - du og din flinke assistent! Det fylles nok opp temmelig fort både i de "små" drivhusene og det store. Slik er det hos oss hagegale :-) Ha en flott uke!

  SvarSlett
 3. Det er ekstra koselig å være i hagen når man har noen å være der sammen med :-)

  SvarSlett
 4. ... og under teppet er mellomrommene i terrassegulvet dekket med resteplanker av eikepanel. Dette er strømsparingstiltak etter "man tar hva man har"-metoden. Det er også en liten elektrisk "frysvakt" der inne, så plantene skulle være bra sikret mot evt. kalde grader.

  SvarSlett