mandag 17. mai 2010

En deilig dag.

Er vel hjemme igjen etter en kjempekoselig 17.mai i Hordvik. Flott 17.mai-tog marsjerte til taktfaste toner fra skolemusikken. På skoleplassen var det sang fra barnekoret "Liv og leven", akkurat passe lang og passe interessant tale for dagen, kaffe og kake, is og pølse, leker for små og store, - alt som hører til, var der; - i år som tidligere.
Kjentfolk å hilse på og prate med. Ivrige smårollinger i flotte bunader og annen finstas. Stolte foreldre og besteforeldre.
Alt som det skal være, - så kjent og kjært.

Men en ting var nytt i år: Fotballkamp. 17.maikomiteen mot 7.klassingene. De rødkledde strevde med å holde buret rent. Duskedamene på sidelinjen gjorde sitt beste for å oppildne kollegaene sine til dyst, men til ingen nytte. De rødkledde tapte, - men det er vi vant med, så ingen ble overrasket av den grunn.
Etter fotballkampen gikk turen til huset i Rabben der det var dekket festlig 17.mai-bord og husets yngste ønsket velkommen til bords til rømmegrøt, spekemat og andre godsaker som hører til på et skikkelig 17.bord. En herlig avslutning på en deilig 17.mai.

Hurra for 17. mai!

Tradisjonen tro skal jeg feire dagen på Hordvik skole sammen med Erik og Elise. Aurora er ikke med denne gangen, hun koser seg nok i Oslo.
Gleder meg til å besøke henne og pappaen hennes i pinsehelgen. Da skal vi ha noen fine dager i Oslo.

søndag 16. mai 2010

16. mai - grått og grønt.

Øs, pøs ... tett nese, sviende øyne, vondt i halsen ... 16.mai ... Håper både jeg og været blir bedre i morgen.
Uansett, det er herlig å se hvordan det blir mer intenst grønt for hver dag som går. Et vidunderlig spekter av grønntoner på alle kanter. Kanskje det til og med er slutt på frostnettene?
Jeg satser på det, og at tiden er inne for årets første utepellis. Den har blomstret flittig i lengre tid nede i planterommet, og i går tok jeg sjansen på å sette den utenfor husveggen sammen med et par-tre andre pelliser. Så snart jeg er litt bedre skal jeg flytte jordsekkene som ligger på benken og bære ut flere pelliser. Fuksiaplantene har fristet utetilværelsen i 2-3 uker nå. De har klart seg, men synes nok det har vært i kaldeste laget. Det kalde været, spesielt om nettene, gjorde at utviklingen stoppet helt opp etter at de ble plassert utendørs.










Primulaene derimot utfolder seg flott. Mange spennende blomster dukker opp. Her er et lite knippe. Noen er vakre, andre er rare. Riktig fasinerende å se hva som kommer fram hver gang en ny plante blomstrer. Den enkle lilla her synes jeg er skikkelig fin. Den skal jeg i alle fall formere opp ved deling når den er avblomstret.

lørdag 8. mai 2010

En litt mer beskjeden, men med et "vinnende vesen".

Denne aurikkelen er ikke så iøynefallende som den forrige jeg la ut, men ser en godt etter har den en sart og yndig blomst med "striper" i lette pastellnyanser.
Dette er en av dem man ikke nødvendigvis faller for ved første øyekast, men som er lett å bli glad i etter hvert som man lærer dem bedre å kjenne.

torsdag 6. mai 2010

Et av mine vakre "blomsterbarn".

Nå er aurikkelblomstringen godt i gang. Har flere aurikler som blomstrer for første gang denne våren, så det er veldig spennende å se hvordan blomstene blir.
De fleste er vakre, hver på sin måte. Noen har vidunderlig duft. - Og innimellom dukker det opp et og annet vidunderbarn , som denne røde her. Aller vakrest var den som nyutsprungen, som på dette bildet, men den beholdt det meste av skjønnheten også som mer moden blomst.
Har flere nye som er i ferd med å springe ut, bl.a. noen med fylt blomst. Gleder meg til å se hvordan de blir.
- Er nok litt hekta på aurikler, ja!