mandag 17. mai 2010

En deilig dag.

Er vel hjemme igjen etter en kjempekoselig 17.mai i Hordvik. Flott 17.mai-tog marsjerte til taktfaste toner fra skolemusikken. På skoleplassen var det sang fra barnekoret "Liv og leven", akkurat passe lang og passe interessant tale for dagen, kaffe og kake, is og pølse, leker for små og store, - alt som hører til, var der; - i år som tidligere.
Kjentfolk å hilse på og prate med. Ivrige smårollinger i flotte bunader og annen finstas. Stolte foreldre og besteforeldre.
Alt som det skal være, - så kjent og kjært.

Men en ting var nytt i år: Fotballkamp. 17.maikomiteen mot 7.klassingene. De rødkledde strevde med å holde buret rent. Duskedamene på sidelinjen gjorde sitt beste for å oppildne kollegaene sine til dyst, men til ingen nytte. De rødkledde tapte, - men det er vi vant med, så ingen ble overrasket av den grunn.
Etter fotballkampen gikk turen til huset i Rabben der det var dekket festlig 17.mai-bord og husets yngste ønsket velkommen til bords til rømmegrøt, spekemat og andre godsaker som hører til på et skikkelig 17.bord. En herlig avslutning på en deilig 17.mai.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar