På danseverkstedet, som var for barn 3 - 7 år, fikk barna øve seg på danseopptredenen de skulle ha i gudstjenesten dagen etter.
Til karnevalsgudstjenesten var kirkerommet pyntet med fastelavnsris, girlander og ballonger og en stor, flott pinjata. Alle barna var karnevalskledde og kirken hadde diverse små hatter og masker som de voksne kunne bruke. Hele gudstjenesten var tilpasset barna som startet med inngangsprosesjon med dans og akrobatikk opp kirkegulvet.
Prekenen ble fortalt som en fin historie og illustrert med "følebøker" og potter med friske urter som barna bar rundt til alle de voksne slik at de kunne få oppleve de deilige urteduftene.
Innimellom salmesang og bønn var det innslag som "Danse samba" med babysangere og barnedans framme i koret . Mot slutten var det karnevalsdans ned kirkegulven mot pinjataen, og nå fikk alle de voksne danse sammen med barna. Orgel, piano og rytmeinstrumenter sørget for passende musikk og rytmer å danse etter.
Barna fikk i tur og orden slå løs på pinjataen, med alle de andre som forventningsfulle tilskuere. Begeistringen var stor da pinjataen til slutt sprakk og store mengder godteri strømmet ut.
Karnevalsgudstjenesten ble avsluttet med fastelavnsboller, saft og kaffe bakerst i kirken. Dette var en helt spesiell gudstjeneste og en flott opplevelse. Tror jeg slutter meg til barnebarnet mitt sitt spontane utsagn da hun satt og knasket på godteri fra pinjataen: "Dette var jammen litt av en fest, farmor!" --- Lurer på om andre kirker har karnevalsgudstjenester? Virkelig en god ide!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar