fredag 1. januar 2010

Nytt år... og bloggen har bursdag!


I dag, på den første dagen i et nytt tiår, har bloggen min ettårs-jubileum.
Den har gitt meg mye glede dette året. Jeg har blitt veldig glad i den og ser med glede fram til et nytt bloggår. Håper det vil bli et år med mange gode opplevelser både i hagen og på alle andre områder. Jeg avsluttet det gamle og gikk inn i det nye året sammen med bl.a. de tre herlige barnebarna mine. Nyttårsaften kledde de seg ut som fotballspiller, julenisse og katt og gikk nyttårsbukk i nabolaget. Alt i alt har vi hatt en fantastisk flott jule- og nyttårshelg.

Det har vært heller kaldt, men når vi i tillegg har hatt flott solskinn og godt snødekke, gjør det ingenting om streken på gradestokken kryper nedover. Det er uvanlig vintervakkert i hagen. Alt rusk og rot er gjemt under et godt lag skinnende hvit snø.

Dette er nok en tøff tid for småfuglene. Som sist vinter, har jeg også nå laget en diger meisebolle med mye godteri i og hengt ut i hjemmeheklet nettpose på matstasjonen. Sammen med solsikkefrøene er dette kjempepopulært hos meiser og rødstruper. I rosebuskene har jeg hengt minimeiseboller i eggeglass-størrelse og på terassen forer jeg svarttrostene med brødmat og frukt. De spiser utrolig mye, så i tillegg til at jeg nærmest må kjøpe ekstra brød til dem, får jeg også tømt fryseboksen for diverse kaker som har blitt liggende litt lenge.

Men om de medvirker til en viss opprydding innendørs, lager svarttrosten desto mer søl utendørs. Etter noen dager med "restaurantdrift", ser ikke terrassen ut! Det er ikke brødsmuler som lager søl, men det som kommer ut i andre enden av fuglene. Her må det nok en kraftig rengjøring med grundig spyling til, så snart det blir mildvær igjen.

Det er ikke bare småfuglene som har tøffe dager nå, det samme tror jeg nok gjelder småplantene som overvintrer i kassene under terrassen. Det blir veldig spennende å se til våren hvor mye som har klart denne kulden.

4 kommentarer:

 1. Godt nyttår! Høres ut som at du har nabolagets beste fuglerestaurant.

  SvarSlett
 2. Godt nytt år og årsdag for bloggen!

  SvarSlett
 3. Godt nytt år! Og gratulerer med bloggbursdag.
  Jeg har også hatt blogg i et år nå. Den ble laget under tvil, men jeg har ikke angret en dag på at jeg opprettet den.
  Her hos oss blir der mye søl etter småfuglene, men hva gjør vel det. Vi rydder til våren:)

  SvarSlett
 4. Takk, alle sammen.

  Du har så rett ang. "fuglesølet", Elsa. Spesielt trostefuglene griser noe helt forferdelig.
  Jeg har bestemt meg for at jeg får holde ut med sølet til det blir mulig å spyle og skure det vekk. Slik som svarttrosten gleder oss med sangen sin i sommerhalvåret, er denne matingen det minste vi kan gjøre for å gi dem litt tilbake.

  SvarSlett