lørdag 11. februar 2012

Siste tilskudd til orkidesamlingen min.

Jeg har ingen stor og mangfoldig orkidesamling, men jeg har i løpet av noen år opparbeidet meg en liten samling med forskjellige Phalaenopsis,  i alt 15 stykker.  Akkurat nå er det blomster på 10 av dem.  Alle er forskjellig i farge og mønster og de varierer også i blomsterstørrelse.

For vel en uke siden var jeg på "orkidemøte" hos Plantasjen. Tenkte jeg kanskje kunne få kunnskap og mot til å utvide samlingen med andre orkidetyper.  På møtet viste de fram flere inderlig vakre orkideer som jeg godt kunne tenke meg, men jeg har inntrykk av at de fleste av dem er litt for "kravstore" til at de passer inn hos meg.  Den eneste jeg følte meg noenlunde trygg på at ville passe for meg var Paphiopedilum.  Det er stor variasjon i blomsterfarge og -mønster hos disse plantene, og jeg synes de er skikkelig tøffe.
Nå er jeg altså den lykkelige eier av en blomstrende Paphiopedilum. Den er vakker og tøff i trynet.  Har en helt annen fargeskala enn Phalaenopsisene, og passer liksom ikke helt inn blant dem.  Den har derfor blitt stående litt for seg selv på kjøkkenet.  Fordelen med det er at jeg får glede meg over den hver gang jeg er
på kjøkkenet, både om morgenen før jeg går på jobben og om ettermiddagen etter at jeg kommer hjem.
Den ser litt ensom ut der den står alene på kjøkkenet, så det spørs om den kanskje må få selskap av en til...?

1 kommentar:

  1. Det var en vakker orkidé med annerledes mønster, alltid gøy med noe nytt. Det er et velkjent fenomen at man ønsker seg flere når man har en som står for seg selv :-)

    SvarSlett