lørdag 17. mars 2012

Nå blomstrer den!

Se så stor jeg har blitt!
Den er ikke bare blitt mye større, nå har den fått vakre blomster også, corydalisen som tittet fram fra sitt vinterhjem under den flate stenen for bare 2 uker siden.  Corydalis solida 'Frodo' er navnet på denne lekre saken.

Våren er i anmarsj, det er en fryd å se hvordan spirer spretter opp av jorden og små bladknopper svulmer på greiner og kvister.  Jeg gjør stadig nye observasjoner i potter og bed.  Dagens "største" oppdagelse var to spirer av Trillium cuneatum som strekker seg opp av jorden i to potter.  Jeg har lenge ønsket meg Trillium i hagen, så nå håper jeg at jeg klarer å finne et sted der de vil trives, så de snart kan få komme ut av pottestadiet.

Og så ser jeg at de hvite primulene fra Molde kommer fint opp igjen i år også.  Foreløpig er det bare små spirer, men de får så utrolig vakre blomster! Primula sieboldi har ofte blondelignende kronblad, og akkurat disse eksemplarene som jeg fikk hos Anne Lise Solli i Molde har virkelig blonde-kronblad.

Ellers gleder jeg meg over blomstrende krokus, minipåskeliljer, Helleborus, rød lungeurt, vårkjærminne, iris, blåveis, - og japanpierisen står allerede med mengder av hvite blomster.

Det er ikke bare småmeconopsisene i "barnehagen" som spirer og vokser nå.  De fleste av de "voksne" meconopsisene rundtom i bedene, titter også fram.  Forhåpentligvis blir de enda større i år enn i fjor.

Den andre lyse Helleborusen blomstrer også nå.  Den er så lys og lekker.
Den har sådd seg selv både i fjor og året før, så er jeg heldig, kan jeg med årene få flere av dette slaget.

5 kommentarer:

 1. Å hildrane du, den julerosen var flott, iler til Sotra og Fantoft ved første anledning. Takk for tipset!

  SvarSlett
 2. Fantastisk julerose! *sikle*

  SvarSlett
 3. Deilige vårplanter :)
  Fineste søndagen til deg

  SvarSlett
 4. Corydalis er en plante jeg har fått mer og mer sansen for. Jeg har en, men jammen kan det bli flere =) Hepatica er et sikkert vårtegn, og våriris likeså! Men for en nydelig julerose da! Jeg ble helt satt ut her.....Har dilla på juleroser!
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 5. Takk for hyggelige kommentarer.
  Nå må jeg ile til med en liten, men vesentlig korrigering. Julerosen i forrige innlegg var kjøpt på Sotra Hagesenter for et par år siden, men den lekre julerosen i dette innlegget husker jeg ved nærmere ettertanke at jeg kjøpte hos Arne Geir på Sotra og altså ikke på hagesenteret slik jeg skrev i en annen kommentar.

  SvarSlett