søndag 4. mars 2012

Titt titt, her kommer jeg

Nå titter de fram over alt.  Herlige små Corydalisspirer titter fram fra sitt gjemmested under en flat stein i sandbedet.  Titt titt, her kommer jeg...


En annen Corydalis har allerede begynt å "breie seg", den gikk aldri helt under jorden selv om vinteren var våt og kald.


Arum maculatum har forlengst foldet ut sitt første nye, skinnende blad.
Jeg kjenner ikke noe norsk navn på denne planten.

Den lille blå irisen i steinbedet er alltid tidlig ute, og nå står den i full blomst og stråler om kapp med lilla krokus.  Gule krokus har en tendens til å forsvinne etter et år eller to har hos meg. Det hvite varer heller ikke særlig lenge.  Vet ikke om andre opplever det samme, men slik er det i alle fall i hagen min.


Vårlyngen har også begynt å vise farger.  Rosa og hvite blomster lyser av frisk optimisme. Den tror også på våren, - våger den, så våger jeg også tro på våren selv om vi nyss hadde frost og snø.


Snøklokkene har selvsagt blomstret lenge allerede.  Nederst i hagen har også disse hvite små løkblomstene stått i fullt flor et par uker.

I barnehagen (isoporkassene) på terassen utenfor underetasjen titter småbarnae opp av jorden.  Den ene kassen er fylt med Meconopsis-barn som jeg sådde forrige vinter.  Inntil for en uke siden var det bare svart jord og små visne fjorårsblader i kassen. Når er det snart 20 små Meconopsis-topper som  strekker seg fram fra den svarte jorden, og det kommer flere dag for dag.

I kassen ved siden av står små grønne Kosakkveronica-topper på rekke og rad.
Små akeleie-barn vokser fram med fryd og gammen og og den ene primulaen etter den andre titter opp av pottene sine.  Et par har forresten stått med gule blomstre i lengre tid allerede.

I bedene står selvsagt kuleprimulaene med svulmende blomsterknopper nede i bladskuddene og et par Primula mollis i et annet bed har allerede fått fine, lodne blader.

Alle auriklene står nyfriserte i pottene sine og venter på videre, godt vårstell.  De ser litt medtatt ut etter et langt og tørt vinteropphold i ly for regn og snø, men med godt stell nå framover, blir de nok til fine, frodige planter igjen.  Gleder meg!

7 kommentarer:

 1. Så flotte vårbilder! Ser våren har kommet endel lenger enn her hos meg ;-)

  SvarSlett
 2. Deilig nå når det begynner å spire i hagen. Min våriris har ikke begynt å blomstre enda. Ellers er det forskjellig som titter opp. Spennende når det begynner å spire i frøpottene.
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 3. Ja, våren er en deilig tid. Og når det først begynner å spire, går det veldig fort. En ser forskjell fra dag til dag; - mange overraskelser og gledesgisp.

  SvarSlett
 4. Det høres ut som du er godt i rute med vårforenmmelsene! Det ser ut til å være litt tidligere hos deg, for her er ikke krokusenen eller våririsen kommet opp enda! Dette er en herlig tid!

  SvarSlett
 5. Frodo er kjempe flott! De dobbler seg hvert år, så det går litt sakte i begynnelsen, men etter det går det fort! Herlig at våren er her :-)

  SvarSlett
 6. Corydalis er et forholdsvis nytt bekjentskap for meg. Fikk mine første små knoller for 3 år siden. Synes de er smellvakre, og de ser ut til å komme trofast opp av jorden hver vår. Gleder meg til de blir enda mer fyldige, og sender takknemlige tanker til Marit som i sin tid delte så generøst med meg.

  SvarSlett